Τρίτη 19 Μαρτίου 2013


Δημοσίευση της εφημερίδας Ελευθερία (18/3/13)
 
Αν το χειροκρότημα κρατά στη σκηνή τους καλλιτέχνες τότε οι συντελεστές και πρωταγωνιστές του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου μπορούν να νιώθουν πολύ . . .
 στέρεοι στη σκηνή. Το κοινό τους χειροκρότησε με ιδιαίτερη θέρμη στην πρεμιέρα της φετινής θεατρικής παράστασης «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» το βράδυ της Παρασκευής στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών. Αλλά και αυτοί για ακόμη μια φορά κατάφεραν να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να ενθουσιάσουν το κοινό χαρίζοντάς τους δύο ώρες χαράς, με άφθονο γέλιο, σε μια παράσταση που ίσως είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, αγγίζοντας την καθημερινότητα του κάθε πολίτη στην σημερινή εποχή της κρίσης.
Μπορεί το έργο του Ντάριο Φο να γράφτηκε πριν από 40 χρόνια αλλά είναι ο καθρέφτης της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας, της Ελλάδας του 2013. Και σ' αυτό συνετέλεσε βέβαια στα μέγιστα ο σκηνοθέτης Κώστας Δριμυλής, αλλά και οι ηθοποιοί που μόνο ερασιτέχνες δεν θα πρέπει να αισθάνονται. 
Αποδίδοντας με ζωντάνια τους χαρακτήρες της παράστασης, οι ηθοποιοί κράτησαν το κοινό σε εγρήγορση για δύο ώρες, με αρκετές σκηνές να παίζονται μαζί του, ενώ τα σκηνικά ήταν άρτια και οι ερμηνείες καταπληκτικές. Ολοι αισθάνονται πολύ τυχεροί που στην περιοχή της Τριφυλίας υπάρχει ένα τέτοιο θέατρο, το οποίο φέτος ενηλικιώθηκε, καθώς συμπλήρωσε 18 χρόνια σημαντικής πολιτιστικής παρουσίας στην περιοχή. Και φυσικά η πρόεδρος του ΤΕΘ Νατάσα Παπαδάκη λίγο πριν την έναρξη της παράστασης δεν θα μπορούσε να μην ευχαριστήσει το κοινό, από το οποίο ζήτησε να στηρίζει αυτή την προσπάθεια που γίνεται.
Στην παράσταση παίζουν οι: Γιούλα Ζαχαροπούλου, Γιάννης Αλεξανδρόπουλος, Ελένη Πετροπούλου, Βασίλης Μακρής, Νάνσυ Μαγγανά, Γιάννης Σταθόπουλος, Τάκης Χρυσανθακόπουλος, Ελίζα Βλαχαδάμη, Κωνσταντίνος Φιλντίσης, Λεωνίδας Ράλλης, Κωνσταντίνος Μίχος, Τότα Βελισσάρη, Ασπα Γαρατζιώτη, Ντίνα Μερκούρη, Ευγενία Σαρδέλη, Μαρία Χριστοδουλοπούλου. Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Δριμυλή,  ο οποίος φρόντισε τα σκηνικά, τα κοστούμια, τους φωτισμούς και τη μουσική, βοηθός σκηνοθέτη είναι η Νάνσυ Μαγγανά, την κατασκευή του σκηνικού έκανε ο Χρήστος Τάνεβ, στο χειρισμό του ήχου, του φωτισμού και ηλεκτρολόγος ήταν ο Δημήτρης Αντωναρόπουλος, στον σχεδιασμό της αφίσας ο Παναγιώτης Μαρτάκης, στην κατασκευή αντικειμένων ο Φωκίωνας Κοκκαλιάρης και στην κατασκευή κοστουμιών η Δώρα Τζωρτζίνη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου